Paljun sijoittaminen pihaan

 

 

Paljun visualisointi omalle pihamaalle on erittäin tärkeää sekä oman viihtyvyyden kannalta, mutta myös käytännöllisyyden takia. Paljua voidaan pitää sijoituksena, ja hyvin hoidettuna se kestää vuosikausia. Mikä olisi parempaa kuin rakentaa oma pieni keidas takapihalle ja luoda mahdollisimman viihtyisä käyttöympäristö paljulle? Näin saat paljusta hyvinvointia arkeen.

 

Paljun sijoittamisessa pihaan ensinnäkin paljun malli, onko kyse upotettavasta kylpytynnyristä vai valmiiksi rakennetusta ja kootusta paljusta. Alustan tulee olla tukeva, suora ja paljun painoa kantava, jotta siinä voi kylpeä turvallisesti. Paljun kamiinan sijoituksessa tulee myös miettiä mihin sen sijoittaa muun muassa paloturvallisuuden kannalta. Siksi paljun kamiinalle onkin hyvä rakentaa erillinen pohja, jossa ei ole kasvustoa, esimerkiksi sorakivestä.

 

 

 

 

 

Paljua ei kannata asettaa suoraa esimerkiksi nurmikolle, sillä maa joustaa yleensä paljun painosta ja palju saattaa painua maaperään. Paljun tyhjentämiseen on varattava myös omaa tilaa, tästä syystä esimerkiksi paljuun asennettava poistoletku on hyvä lisä veden johtamiseen kauemmas pihapiiristä. Naapurusto on myös otettava huomioon mikäli palju rakennetaan pihapiiriin joka sijaitsee keskeisellä sijainnilla muuhun asutukseen nähden.

 

Maisemointi oman kylpykeitaan rakentamisessa takaa loistavat puitteet viihtyisään paljuiluympäristöön. Paljulle voidaan rakentaa muun muassa erillinen katos, sille voidaan tehdä tilanjakajia tai vaikka rakentaa meillä myytävien pihasaunojen oheen.

 

 

 

Muita artikkeleita

Paljun kamina

Paljusta hyvinvointia arkeen