Millainen on paras ulkoporeallas?

Tässä artikkelisarjassa käydään läpi, mikä on paras ulkoporeallas ja mitä asioita on hyvä huomioida ulkoporealtaan ostossa. Voit aina myös kysyä Pihaluxin chat-palvelussa ammattilaisilta!

Paras ulkoporeallas ja parhaaseen hintaan

Tässä artikkelissa tullaan kuvaamaan eri porealtaita mohdollisimman monelta kantilta. Tulen myös käsittelemään eri poreallasmerkkejä ja niiden eri ominaisuuksia sekä kokoja. 

Mitkä ominaisuudet sitten tulevat vaikuttamaan siihen, että joku poreallas on maailman paras? Itse ainakin lähtisin liikkeelle seuraavista ominaisuuksissa altaan valinnassa. Altaan koko, paikkojen määrä, porealtaan hierontasuuttimien määrä, millainen valaistus altaasta löytyy, millainen lämmitin altaassa on, millainen ohjauspaneeli löytyy? Onko altaassa musiikkikauittimet, jos on niin millaiset? Tärkeätä on kuitenkin huomioida myös, että miten allasta voi huoltaa, millaiset suodattimet altaasta löytyy? Viimeisin asia, jonka haluan ehdottomasti huomioida niin on altaan muotoilu! Eli kuinka syvät altaan istumapaikat ovat ja miten istumapaikat on muotoiltu. Se vaikuttaa muuten aivan älyttömästi kylpemisen mukavuuteen. Mennään siis asiaan, käydään läpi kaikki ulkoporeallasmerkit!

 Novitek ulkoporealtaat

Novitek ulkoporealtaat ovat kotimaisia Suomessa valmistettuja porealtaita. Ne on suunniteltu pohjoismaisiin vaihteleviin olosuhteisiin. On sitten kylmä tai lämmin niin Novitek porealtaissa on ollut se tavoite, että altaassa olisi aina mukava kylpeä. Novitek mallistosta löytyy neljää erilaista versiota ulkomitoiltaan, hierontateholtaan ja ominaisuuksiltaan. 

Novitek altaita ovat myös Cellon altaat. Cellon altaat ovat huomattavasti edullisempia, kuin Novitek altaat ja ne ovat erittäin riisuttuja. Niissä on käytetty halvempia osia, pienitehoisempia pumppuja sekä 

Tulen kirjoittamaan kokonaisen artikkelin Novitek ulkoporealtaista, joka tulee löytymään tästä linkistä.

Wellis ulkoporealtaat

Haluaisitko sinäkin viedä kotisi aivan uudelle ulottuvuudelle? Wellis ulkoporealtaat ovat sinun sekä naapurisi unelma. Nyt nelikulmaiset upeat altaat sinunkin pihaasi. Ne kiinnittävät katseesi ja tuovat parhaimmillaan ylellisyyttä kotiisi tai mökille. Wellis mallistosta löytyy ulkoporealtaita kolmeen varustelutasoon. Löytyy käytännössä cityline, myline sekä peakline. Wellis ulkoporealtaat täältä.

Porealtaita löytyy Wellikseltä aina kahden (2) hengen ulkoporealtaasta aina kymmenen (10) hengen altaisiin, josta löytyy kaikki herkut. Suosituimmat Wellis altaat ovat kuitenkin Wellis Jupiter, Wellis Palermo, Malaga, Kilimanjaro ja Elbrus. Olemme virallinen Welliksen myyjä ja meiltä löytyy kaikkia malleja, voit kysyä meiltä myös sähköpostilla info@pihalux.fi mitä vain mallia!

Me Pihaluxilla haluamme tarjota arjen luksusta sinulle. Ulkoporeammeet löytyy monissa eri koossa ja moneen eri tarpeeseen. Poreallas on erittäin kätevä laittaa terassille, upottaa terassiin tai käytännössä mille vaan pihan tasaiselle alustalle. Porealtaassa tulee aina mukana lämpökansi, joka pitää ulkoporealtaan veden lämpimänä sekä luonnollisesti puhtaana. 

Miten valitsen oikean altaan? 

Sanoisin, että tässä kannattaa lähteä liikkeelle ehdottomasti siitä että kuinka moni useimmiten tulee altaassa kylpemään? Onko ulkoporeallas tulossa mökille, jossa juhlitaan ja nautiskellaan yleensä hieman isommalla porukalla? Monesti esimerkiksi kotipihassa poreallas on oman porukan käytössä ja henkilömäärät ovat useasti pienempiä. Jos kyseessä on iso perhe niin luonnollisesti silloin kannattaa varata myös isompi poreallas. 

Ulkoporealtaan sijoittaminen

Huomioisin toisena tärkeänä pointtina myös, että mihin poreallas sijoitetaan? Tuleeko se terassille, upotetaanko se terassin sisään vai tuleeko se tasaiselle maalle? Itseasiassa poreallas tulee joka tapauksessa sijoittaa tasaiselle maalle esimerkiksi täysin. Allasta ei ikinä suositella laittamaan pistekuormalla vaan aina 100% tasaiselle alustalle. Esimerkiksi usein finfoamia on käytetty ulkoporealtaan alla kätevästi. Tämä estää myös maan routimisen, mikäli pohjatyöt on tehty hyvin.

Voisinkin kertoa teille tarkemmin ulkoporealtaan sijoittamisesta sekä ulkoporealtaan pohjatöiden tekemisestä. Lue ulkoporealtaan sijoitusopas.

Tästä kuvasta näet myös yhden mahdollisen ulkoporealtaan sijoittamisen ja miltä se näyttää valmiina. 

 
Ulkoporealtaan hierontaominaisuudet

Tärkeintä hierontaominaisuuksia miettiessä on ajatella, että mihin käyttötarkoitukseen ulkoporeallas on tulossa? 

Käytännässä siis lähdetään siitä liikkeelle, että onko tarkoitus pystyä palauttelemaan jalat tai selän tiukan salitreenin jälkeen tai muun kovan urheilusuorituksen jälkeen. Toisaalta monilla on ylipäätään rennompi, ei niin kova hieronta on mieleen sen takia, koska altaassa halutaan enemmänkin rentoutua. 

Jos hieronta ominaisuudet on tärkeät juuri teille niin silloin kannattaa huomioida hierontapumppujen määrä sekä teho. Minkä tehoinen kyseisen altaan pumppu on? Montako pumppua löytyy sekä montako hierontasuutinta altaasta löytyy? Welliksen ulkoporealtaissa on mielestäni ehdottomasti parhaat hierontaominaisuudet. Wellis Malaga on hinta-laatu suhteeltaan paras, jos mietitään hierontaominaisuuksia. Tästä mallista löytyy 40 hierontasuutinta sekä 2 kpl 2,2w hierontapumppuja. Tästä linkistä pääset tutustumaan tähän ulkoporealtaaseen.

Ulkoporealtaan sähkön kulutus

Sähkön kulutukseen vaikuttaa ehdottomasti moni asia, mutta on aina hyvä varmistaa mökin tai kodin sähkön riittävyys ennen ulkoporealtaan ostoa. • Esimerkiksi Wellis Malaga tarvitsee sähköä: 3x16A (230V), kun taas Wellis Jupiter vaatii vain sähköliitäntä: Valovirta 230 V, sulake 1 X 16A, liitäntäkaapeli kytketään altaan sisäpuolella olevaan liitäntäpisteeseen. 

Porealtaan sähkön kulutuksesta ja liitännästä löydät seuraavasta tekstistä, joka löytyy tämän linkin takaa.


Muotoilu ja tuntuma ulkoporealtaassa

Altaan muotoilu on yksi tärkeimmistä asioista, kun mietitään mikä on todellakin paras ulkoporeallas juuri sinulle. Esimerkiksi Welliksen malliston altaat ovat suunnitelleet fysioterapeutit ja ne ovat älyttömän mukavia istua sekä maata. Altaita löytyy toki pelkistetyimmistä malleista aina paljon muotoiltuihin vaihtoehtoihin.

Ensimmäisenä muotoilussa kannattaa ottaa huomioon, että montako istumapaikkaa haluaa sekä montako makuupaikkaa. Useimmissa altaissa on 1-2 makuupaikkaa ja sitten 5-6 istumapaikkaa. Toki on myös altaita, jossa on vain istumapaikkoja. 

Muotoilussa kannattaa ottaa huomioon istujan pituus eritoten. Mikäli olet 150-180cm niin mitä luultavammin 87cm altaan istumasyvyys on sinulle erittäin hyvä, mutta +185cm pitkille suosittelen valitsemaan +90cm altaan istumasyvyyden. 

Esimerkiksi Wellis mallistosta 87cm syvyys löytyy tästä.

Wellis mallistosta +90cm syvyys löytyy tämän alta

Voit aina kysyä Pihalux asiakaspalvelusta, jos haluat varmistua, että mikä allas on sinulle sopiva. Laita viestiä chattimme kautta tai suoraan info@pihalux.fi

Tästä linkistä tutustumaan Pihaluxin ulkoporeallas valikoimaan.

 

 

Lue artikkeleitamme paljuista:

 

Paljusta hyvinvointia arkeen

Paljun eli kylpytynnyrin toiminta

Paljun hinta

Tee-se-itse palju / paljun kokoaminen

Paljun sijoittaminen pihaan

Palju terassiin

Paljun kamina

Paljukärry